Viestinnän vinkkipakki, joka tekee sinusta pron

galymzhan-abdugalimov-181_1

By: MPI Finland | touko 31, 2017

Tapahtuman viestintä

MailChimpillä lähetät upeita uutiskirjeitä ja luot vastauspohjia helposti. Jos lähetät alle 12000 viestiä kuukaudessa ja markkinointirekisterissä on alle 2000 vastaanottajaa, sinä voit käyttää ilmaista versiota.
Picture
 
Kuvakaappaus mailchimp.com/pricing, 31.5.2017
 
Kyseinen uutiskirjetyökalu on helppokäyttöinen ja sopii myös niille, jotka eivät ole käyttäneet vastaavia apuvälineitä aiemmin. Työkalu sopii mainiosti kutsujen lähetykseen ja sillä on mm. valmiina hienoja tapahtumakutsupohjia.

Voit tutustua MailChimpin ratkaisuihin tästä: www.mailchimp.com

Jos haluat tietää miten me hyödynnämme Mailchimpia tapahtumiemme markkinoinnissa, voit liityä sähköpostilistaamme tästä: http://eepurl.com/cjnIhf
 

Tehokas kommunikointi

Oletko jatkuvan paineen alla ja laulaako sähköpostisi taukomatta? Slack.com tuo helpotusta projektihallintaan. Palvelun kautta tiimisi keskustelut esim. tapahtuman järjestämisestä ja suunnittelusta ovat yhdessä paikassa ja sähköpostisi hengähtää.
Picture
 
Kuvakaappaus slack.com/is, 31.5.2017
 
Slack voi toimia sisäisenä keskustelufoorumina, jossa jaatte ideoita ja taskeja omalle tiimille. Keskustelujen haku on todella nopea ja paljon helpompaa kuin sähköpostiviestien kaiveleminen.

Lisäksi Slackia voidaan käyttää tietopankkina, jonne tallennat ohjeita ja tärkeitä linkkejä. Kun uusi tiimijäsen liittyy joukkoon lähetät hänelle kutsun Slackiin, jotta hän itse voi tutustua ohjeisiin ja löytää vastauksia kysymyksiinsä.

Voit katsoa videota Slackista tästä: https://www.youtube.com/watch?v=9RJZMSsH7-g
Web-sivut: www.slack.com
 

Omat taskit hallintaan

Oletko kontrollifriikki? Siis hyvällä tavalla :) Jos olet, sitten Trellosta tulee lempiapulaisesi. Trellon kautta luodaan tehtävälistoja kaikkiin tarkoituksiin päivän tehtävistä ruokalistoihin.
Picture
 
Kuvakaappaus trello.com/home,31.5.2017
 
Trelloa voidaan käyttää viikkotehtävien seuraamiseen. Jokainen sarake on viikonpäivä jonka alle kirjataan tehtäviä. Jos joku tehtävistä ei valmistuu kuluvan päivän aikana, sen  voi siirtää seuraavalle päivälle. Tulee voittajan tunne, kun saa merkitä tehtävät valmiiksi. Jos joku tehtävä on jo muutaman kerran siirtynyt päivästä toiseen, voit keskittää huomiosi siihen ja varmistat, että tehtävä on suoritettu määräaikaan mennessä.

Trello on loistoapulainen kokouksissa. Sillä voidaan luoda muistiinpanoja ja ideoita,  joita on helppo myöhemmin ryhmitellä tai asettaa tärkeysjärjestykseen. 

Trellon esittely: https://trello.com/tour
Web-sivut: www.trello.com.
 

Infografiikan mestari

Kauniit posterit, raportit ja infografiikat onnistuvat vaikka et olisikaan graafikko. Piktochartista on mm. muutama ilmainen tapahtumapohja.

Infografiikka-postauksella voit piristää omaa blogia tai Facebook-sivuasi. Kuvilla ja graafeilla on helppo kertoa tarinoita sekä esitellä tilastoa. Jos et tiedä mistä tekisit ensimmäisen posterin, katso 24 ideaa tästä: https://piktochart.com/blog/awesome-infographic-ideas/
Picture
 
Kuvakaappaus piktochart.com,31.5.2017
 
Piktochart on minulle itselleni aika uusi työkalu. Aion käyttää sitä aktiivisemmin tänä kesänä, kun teen raportin MPI Finland ry:n jäsenkyselyn tuloksista. Uskon, että infografiikan avulla raportointi voi olla hauskaa ja tehokasta.

Älä epäile infografiikan voimia. Infografiikka jaetaan ja tykätään kolme kertaa enemmän kuin muista visuaalisista materiaaleista (lähde). Tästä kyllä saat boostia omaan viestintään, kunhan vain uskallat kokeilla tätä työkalua!

Web-sivut: www.piktochart.com
 

Some-ammattilaiseksi

Tykkäätkö kaikista some-kanavista vai tuntuuko siltä, että sujuva käyttö onnistuu vain muutamissa ja toiset kanava tuntuvat vierailta? Some-ammattilaisena kannattaa käyttää niitä kanavia, missä asiakkaasi ovat. Eri kohderyhmät voivat käyttää eri kanavia, joten aika usein täytyy hallita 4-5 kanavaa samaan aikaan ja olla yhtä aktiivisena jokaisessa.

Tämän ongelman ratkaisee Buffer. Sen ilmaisella versiolla voit hallinnoida muutama kanavaa (mm. Facebook, Twitter, Linkedin, Google+)  ja aikatauluttaa postauksiasi. Helppo ja looginen käyttöliittymä auttaa somen suunnittelua kanavien välillä. Työkalu sisältää myös analytiikan, jotta voit analysoida mitkä postaukset ja kanavat sopivat sinulle parhaiten.
Picture
 
Kuvakaappaus buffer.com, 31.5.2017
 
Itse käytän Bufferia MPI:n Finlandin viestinnässä, eli julkaisen some-päivityksiä sen kautta. Aikatauluttaminen on todella tärkeä ominaisuus minulle, koska se säästää todella paljon aikaa ja auttaa tarinoiden luonnissa. Kun näen muutaman postauksen kerralla, hahmotan paremmin miten ne sopivat yhteen. Käytän Bufferia noin 1-2 kertaa viikossa ja asetan päivittäiset tehtävät, jotka se hoitaa mainiosti puolestani.

Web-sivut: www.buffer.com
 

Kuivasta esityksestä elävään tarinaan

Jos perinteiset Powerpoint-esitykset ovat mielestäsi liian “tylsiä”, kokeile Prezia. Sen avulla on helppo kertoa tarinoita ja näyttää koko kuva esittämästäsi aiheesta sekä sen osioiden yhteyksistä. Työkalu on helppokäyttöinen ja toimii netissä.
Picture
 
Kuvakaappaus prezi.com/desktop,31.5.2017
 
Tutustuin tähän työkaluun pari vuotta sitten ja ihastuin heti. Prezi on täynnä valmiita pohjia, joista saa inspiraatiota omille esityksille. Tykkäsin myös sitä, että Prezi erottuu PowerPointista ja OneNotesta. Prezin avulla sinulla on käytettävänäsi suurempi valikoima muotoja ja tapoja rakentaa esityksesi. Voit esimerkiksi luoda visuaalisen polun, joka johdattelee yleisösi vaiheesta toiseen ja lopuksi voit esittää koko kertomuksesi lintuperspektiivistä.  

Web-sivut: www.prezi.com
 

And one more thing

Picture
 
Kuvakaappaus paper.dropbox.com/docs, 16.2.2017
 
Oletko Dropboxin käyttäjä? Ehditkö jo tutustumaan Paperiin? Se on uusi Dropboxin tuote, jolla voit luoda muistiinpanoja, tehtävälistoja ja aivoriihi-dokumenttia. Uusi työkalu auttaa kirjoittajaa näyttämällä vinkkejä teksteihin ja dokumentin sisällön. usi työkalu auttaa kirjoittajaa ehdottamalla tekstiosioita tai rakennetta koko dokumentin sisällöksi. Paperin kanssa ei tule sellaista ongelma, ettei tietäsi mistä aloittaa. Oletussisältö auttaa ottamaan ensimmäisen askeleen, joka on ainoa vaikein. Sen jälkeen tehtävä sujuu helpommin ja halutessasi voit muokata sisältöä, tai tehdä siitä oman räätälöidyn pohjan. 
Picture
 
Kuvakaappaus paper.dropbox.com/docs, 31.5.2017
 
ämän artikkelin suunnitelin Google Docsin avulla. Ensi kerralla kokeilen kuitenkin Paperia, jotta voin vertailla näitä kahta alustaa ja päättää kumpi sopii minulle paremmin.
 
Mitä seuraavaksi?
Valitse yksi työkalu luettelosta ja kokeile sitä. Se on helppoa ja ilmaista!
 
Written by Valentina Voronova
VP of Communications
MPI Finland Chapter
 

Author

ChapterLogos_horizontal_Finland
MPI Finland

 
Load more comments
New code
Comment by from

 

 

 

Sosiaalisessa mediassa

Connect with Us