Monika Birkle on koulutukseltaan filologian maisteri. Hänestä piti tulla kieltenopettaja, mutta kohtaamisteollisuus vei mennessään. Nyt Monika vastaa tapahtuma-alan koulutuksesta Haaga-Helian Porvoon yksikössä. Hän on kehittänyt lähes tyhjästä Suomen johtavimman tapahtuma-alan koulutuksen osana restonomitutkintoa. Porvoon kampuksella opiskelijat voivat suorittaa 60 opintopistettä puhtaasti tapahtuma-alaan keskittyviä opintoja.
Haastattelumme aluksi päivitimme tälle ajalle tyypillisesti koronatilanteen. Monikalle se on merkinnyt opetustyön siirtämistä hyvin nopealla aikataululla verkkoon. Kyselyjen mukaan opiskelijat ovat olleet saamaansa opetukseen hyvin tyytyväisiä. Haaga-Helialla ei ole ainoastaan loistavia kouluttajia, mutta mahdollisesti myös poikkeuksellisen hyvät tekniset työvälineet.
Apuohjelmista ja niihin erikoiskoulutuksen saaneista asiantuntijoista huolimatta, Monika on ollut viimeisten viikkojen aikana oman konserninsa virtuaalipioneeri. Hän muokkasi opiskelijoiden kanssa ”Vuoden toimeksiantaja palkinnonjaon” Zoom-tapahtumaksi, joka striimattiin suoraan Facebookiin. Tämä oli uusi tapa toimia HH:ssa, ja sen toteuttamista jopa vastustettiin aluksi, tietoturvallisuussyistä. Toteutus oli kuitenkin virheetön. Teknisiä ongelmia ei ollut ja tuotannon turvallisuus oli varmistettu. Kampukselle oli rakennettu studio, jossa pari isäntää ja pianisti loivat upean tunnelman. Loput tekijätiimistä, projekteihin osallistuneet oppilaitoksen ja yritysten edustajat olivat turvavälien takana kotitoimistoissaan. Palkinnonsaajia oli ilahdutettu käsin kosketeltavalla tavalla. Haaga-Helian nuori opiskelija oli toimittanut päivää aiemmin palkittavien kotioville diplomin lisäksi onnittelukukat ja samppanjapullon. Elämyksellisyyttä lisäsi vielä pukeutuminen juhlallisesti. Virtuaalitoteutuksen tuloksena syntyi myös opas virtuaalitapahtumien järjestämisestä, ja sen voi ladata tästä.
Monika tutustui MPI:n toimintaan aloittaessaan tapahtuma-alan koulutuksen suunnittelemisen noin viisi vuotta sitten. Jäsenyys on tuonut yhteistyötä alan toimijoiden kanssa. Opiskelijat ovat saaneet verkoston kautta kehityshankkeita, harjoittelupaikkoja ja osa jopa ensimmäisen, vakituisen työpaikkansa. MPI on myös tuonut ystävyyssuhteita niin Suomessa kuin ulkomailla. Monika haluaakin ottaa esille MPI:n kansainvälisen verkoston ja sen mahdollisuudet. Hän osallistuu itse vuosittain EMEC:iin, MPI:n järjestämään kongressiin (European Meetings and Events Conference). Se tuo vaihtelua omaan työhön, antaa uusia ideoita, kohtaamisia ja inspiraatiota.
Order by
Newest on top Oldest on top